Kokeiltiin ensimmäistä kertaa tehdä itse mantelikalaa, ei siitä samanmoista tullut kun aikoinaan koulussa, mutta hyvää kuitenkin.

1276518.jpg

Paketti pakasteseitä
2 kananmunaa
2dl korppujauhoja
vettä
sitruunapippuria
aromisuolaa
mantelilastuja

Tee päälliseos valmiiksi maustumaan ja turpoamaan eli sekoita kananmunien sekaan korppujauhot, mausteet, osa mantelilastuista murustettuna sekä jonkun verran vettä. Vettä voi lisätä myöhemmin lisää mikäli seos näyttää liian paksulta korppujauhojen turvottua. Meillä kävi niin, että manteleita olisi saanut olla enemmän ja sitruunapippuria vähemmän. Pippurin maku meinaan peitti helposti miedomman mantelin maun. Lisäksi puolitoista desiä korppujauhoja olisi riittänyt aivan mainiosti. Noh, ensi kerralla tiedetään kuinka tästä saadaan vieläkin parempaa. :)

Lisukkeena itse tehtyä perunamuusia ja höyrytettyä h-m-p:tä.

1276520.jpg