Mariannetryffeleitä (Ullanunelman ohje):
2dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
200g vaaleaa suklaata (itse laitoin valkoista)
1pss Marianne murskaa
Kiehauta kerma. Lisää joukkoon paloitellut suklaat. Anna niiden sulaa ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita marianne-rouhe joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä. Ota seoksesta samankokoisia nokareita ja pyörittele palloksi. Pyöritä pallot lopuksi tomusokerissa.
Jääsuklaata:
200g suklaata
100g kookosrasvaa
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
Sulata paloiteltu suklaa ja kookosrasva kattilassa vesihauteessa. Vesi ei saa kiehua. Ota seos vesihauteesta ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat kevyesti ja lisä ne ohuena nauhana suklaasulaan. Sekoita voimakkaasti. Mausta seos vaniljasokerilla.
Kaada seos pieniin foliovuokiin ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kommentit