Mummini todellakin täytti 80 ja tein hänen erittäin pienimuotoisille päivilleen suklaisen kakun. Mukailin hieman sacherkakun ohjetta, jonka löysin kirjastani Suklaherkut.

Valmistin normaalin kääretorttupohjan, johon lisäsin noin175g tummaa suklaata.
Välissä on aprikoosihilloa ja kostutuksen tein maidolla.

Kuorrutus sisältää 175g suklaata, laiton noin puolet ja puolet tummaa ja valkoista, 6rkl vettä, 175g tomusokeria. Sulatin suklaat ja sekoitin sekaan veden. Siivilöin tähän seokseen tomusokerin ja hieman vaahdottelin.
Koristelussa hopeakuulia sekä tummaasuklaata johon pursotin valkosuklaaviivoja ja vetelin niitä tikun kanssa, annoin suklaan kovettua niin, että se pysyy kasassa ja otin sitten muotilla kukkia.

928160.jpg