Rakas pieni poikamme täyttää 14.9 puoli vuotta ja vietimme näitä merkkipäiviä jo eilen Tonin töiden takia. Tarjottavat oli pienet sillä itse kutsutkin olivat pienimuotoiset. Paikalla vain Veetin kummit (joista yksi ei päässyt tulemaan, kun asuu Englannissa ja sattuu juuri lomailemaan Jenkkilässä... höh!) sekä isovanhemmat sekä sedät ja täti.

Tarjolla siis oli

Täytekakku:
890339.jpg

Täytekakku toisesta kulmasta:
890341.jpg

Ihan perus 6 kananmunan pohjalla tehty. Välissä Flora vispi- sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvisrasvavalmiste (sitruuna)-sokeri- persikka- seosta. Päällä persikoita, mandariineja, kiille tehty hyytelösokerilla, Flora vispiä sekä marsipaanikukkia.
Pursotukset on mitä on, koska tää tarttis vielä paljon harjotusta ja sanottakoon myös että mun pursotin pussi on ihan susi... tahtoo ne metalliset tyllat ja kunnon pussin!

Pipareita:
890342.jpg

890343.jpg

Taikina on perusmurotaikina eli 200g margariinia, 1dl sokeria, 1 kananmuna, 5dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Seassa on myös kaakaota, en enää muista paljon laitoin. Sekä puolessa taikinassa hasselpähkinärouhetta.
Päällä valkosuklaata ja tummaa suklaata.

Sekä voileipäkakku, päältä:
890345.jpg

hieman sivusta:
890347.jpg

Tää oli sitten tän tytön ihka ensimmäinen alusta loppuun itse tehty voileipäkakku. Meillä on yleensä mun isä saanut hoitaa tämän homman.. isän ohjeella on tämäkin tehty, hieman tosin sovelsin, ja olen ihan yllättynyt kuinka hyvää siitä lopulta tuli.

Elikkäs:
2 vuokaleipää
kostutukseen maitoa

1. täyte:
rasia sulatejuustoa
1dl majoneesia
n.150g kinkkua
yrttisuolaa
paprikajauhetta

2. täyte:
rasia sulatejuustoa
1dl majoneesia
n.100g juustoraastetta
persiljaa

päällinen:
rasia sulatejuustoa
1dl majoneesia
2dl ranskankermaa

Päällä:
kinkkua
minitomaatteja
viinirypäleitä
kurkkua
juustoraastetta
persiljasilppua
salaatin lehtiä

Että kaikki oli kyllä hyvää, mutta mikään kevyt viikonloppu ei tästäkään tullut!
Onneksi juhlat on nyt suurimmilta osiltaan juhlittu... seuraava taitaa olla sitten Joulu...