Sain heti tilaisuuden testata uutta irtopohjavuokaani ja tein appiukolle syntymäpäivien kunniaksi kyseisen kakun...

961457.jpg

Pohjassa kaurakeksejä ja sulatettua margariinia.

Täyte:
2prk Flora vispiä
2prk rahkaa
5tl sokeria
Jaoin vatkatun vispin ja rahkan seoksen kahteen kulhoon, toiseen hieman enemmän kuin toiseen.
1. täytteeseen lisäsin 4 erittäin reilua ruokalusikallista lakkahilloa ja toiseen täytteeseen noin 150g sulatettua suklaata. Molempiin täytteisiin lisäsin 5 liivatetta  ja kakusta tuli oikein miellyttävä syödä, pysyi kasassakin erinomaisesti.

Päälle pursotin sulaa valkosuklaata ja tein vedot aivan liian syvään, nyt sitten tiedän senkin. Ruusut tein marsipaanista ja sivelin niihin hieman kultaista kimalletta... ne ei taaskaan vaan saaneet kuivua tarpeeksi kauan, joten tuntuivat lössähtävän täysin... tästä lähtien alan pitämään ruusu-varastoa kaapissa kuivumassa kaiken aikaa! :)

Kakku oli siis kuitenkin oikein hyvää ja lakka ja suklaa sopivat loistavasti yhteen.