Kokeilin jälleen Nopeat ja näppärät-kirjan yhtä ihanaa ohjetta... tätä voin suositella lämpimästi, ainakin meille maistui erittäin hyvin! Ohje tuntui taas vaikeammalta kuin mitä se loppujen lopuksi oli... ja kuten kirjan nimikin jo kertoo niin niinhän sen pitääkin olla! :)

neljälle:
225g värillistä kuviopastaa (meillä täysjyväpastaa)
1rkl kasviöljyä (meillä oliiviöljyä)
175g viipaloituja herkkusieniä
1 nippu kevätsipuleita (meillä tavallista sipulia)
400g suolaveteen säilöttyä tonnikalaa valutettuna ja
hiutaleina (meillä tonnikalaa vedessä)
175g katkarapuja
2rkl maissijauhoja (laiton vehnäjauhoja)
4,5dl rasvatonta maitoa
4 tomaattia viipaloituna
25g korppujauhoja
25g raastettua cheddarjuustoa (meillä Polar5%)
suolaa ja pippuria (meillä ei suolaa)

1. Kiehauta iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä keskilämmöllä. Lisää pasta ja keitä 8-10 minuuttia tai kunnes pasta on sopivan pehmeää. Valuta hyvin.
2. Kuumenna tällä välin  öljy isossa paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää viipaloidut sienet ja kaikki paitsi kourallinen kevätsipuleita ja paista ajoittain hämmentäen 4-5 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmenneet.
3. Laita keitetty pasta pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon sieniseos, tonnikala ja katkaravut.
4. Sekoita maissijauhoihin  hieman maitoa, jotta saat tahnaa. Kaada loput maidosta kattilaan ja sekoita tahna joukkoon. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike alkaa saota. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Sekoita kastika pastaseokseen, siirrä isoon uuninkestävään astiaan.
5. Asettele tomaattiviipaleet pastan päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja juustoa. Paista esilämmitetyssä uunissa 190asteessa 25-30minuuttia kullanruskeaksi.  Ripottele päälle loput kevätsipulit ja tarjoile.


955892.jpg