No nyt on mansikat jo pakastettu ja ihan perus mansikkahillot purkitettu! Loppuviikosta voidaankin taas siirtyä seuraavien marjojen kimppuun!

Mansikkahillo
2 litraa mansikoita
0,5kg hillosokeria
0,5dl vettä

Kaada vesi kattilaan ja mansikat päälle. Keitä niin kauan, että höyry alkaa nousta ja tällöin lisää sekaan hillosokeri nauhana kaiken aikaa sekoittaen. Anna hiljalleen kiehua noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä hilloa noin 30minuuttia ennen purkittamista.

Purnukoita käyttöön otettaessa ohjeessa luki, että niitä tulisi keittää, mutta meiltä ei löydy niin syvää kattilaa että purkit olisi peittynyt veteen, joten pesin ne pesuaineella ja kuumensin uunissa noin 100asteessa kymmenisen minuuttia.

Sitten vaan hieman jäähtynyt hillo kuumiin purkkeihin ja kylmään odottelemaan vaikka pannarikestejä! :)

781588.jpg