Tämä oli sitten joulun kakku... ensimmäinen tekemäni paistettu juustokakku. Koristeluihin ei panostettu kyllä yhtään sillä kakku oli kauniin värinen sellaisenaan, kuva hieman tosin vääristää sitä kaunista väriä.

Ohjeen löysin äidiltäni saamista ohjelehtisistä, tämän lehtisen nimi oli Juusto, Opas juuston ystäville ja kyseinene opas on ilmestynyt 1996.

JUUSTOKAKKU
8 annosta

POHJA:
100q voita (laitoin margariinia)
2,5dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5dl kuohukermaa

TÄYTE:

2 prk (a 100g) maustamatonta tuorejuustoa (laitoin Mascarponea)
1rkl sitruunanmehua
1dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2rkl perunajauhoja
3 keltuaista
1,5dl kuohukermaa
3 valkuaista

Sekoita pehmeään voihin muut pohjan ainekset. Levitä taikina voidellun, irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24-senttisen kakkuvuuan pohjalle ja raunoille. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 10min. Laske uunin lämpötila 150asteeseen. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, puolet sokerista, vanilliinisokeri, jauho sekä keltuaiset. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa loput sokerista. Yhdistä vaahdot tuorejuusto-seokseen varovasti sekoittaen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista noin 1 tunti. Irrota kakku vuuasta jäähtyneenä.

Itse tein tästä hieman jouluisemman ja lisäsin pohjaan jouluisia mausteita, en vain enää muista mitä ja kuinka paljon, kanelia ainakin. ;) Ja täytteeseen lisäsin sitruunankuorta suoraan pussista... ;)
Tein kakun myös 26-senttiseen vuokaan ja puolitoista kertaisena.

1194362.jpg