Syötiin ihania kanakääröjä viime viikolla... ohje kirjasta Nopeat ja näppärät:

4 nahatonta, luutonta kananrintaa
25g tuoreita basilikanlehtiä
15g hasselpähkinöitä
1 murskattu valkosipulinkynsi
250g täysjuväpastaspiraaleja (meillä proteiinipastaa)
2 aurinkokuivattua tomaattia tai
tuoretta tomaattia (meillä aurinkokuivattua
tomaattia basilikaöljyssä)
1rkl sitruunanmehua
1rkl oliiviöljyä
1rkl kapriksia
55g mustia oliiveja
suolaa ja pippuria

Laita kananrinnat kahden tuorekelmun väliin ja nuiji litteäksi kaulimella. Tee sama kaikille kanapaloille.
Laita basilika ja hasselpähkinät monitoimikoneeseen ja rouhi ne hienoksi (meillä sauvasekottimen hienonnusosa tms.). Sekoita valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä seos kanan päälle ja kääri kana lyhyestä päästä aloittaen, niin että täyte jää kanan sisään. Kääri tiukasti alumiinifolioon ja sulje päät.
Kiehauta iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä keskilämmöllä. Keitä pasta pehmeäksi (al dente).
Laita kääröt höyrykattileen tai lävikköön hiljaa kiehuvan veden päälle. Peitä kannella ja höyrytä 10 minuutia. Kuutioi tomaatit.
Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan sitruunanmehun, öljyn, tomaattien, kapriksen ja oliivien kanssa. Kuumenna.
Työnnä varras kanaan ja tarkista, että siitä valuva neste on kirkasta. Viipaloi kana. Laita pasta isoon astiaan ja nosta kana päälle. Tarjoile.

928153.jpg

Namia oli, ja resepti kuulostaa paljon hankalammalta kuin mitä oli, ja kuten kirjankin nimi kertoo niin oli todella nopeaa ja näppärää! :)