Kyseinen ohje on jostakin lehdestä, jonka nimeä en nyt saa päähän (koulussa siis lueskelin teoriapäivän välitunnilla), ja ohje on uunipellilliselle, mutta itse tein puolikkaan annoksen tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan. Lisäksi hieman muuntelin ohjetta ja laitankin sulkuihin mitä itse käytin. Lisäksi jätin koristelun kokonaan pois, piiras oli ilmankin jo äärettömän makea, eli ei suurta palaa tarvinut ottaa kun makean himo katosi! :)

Pohja
300g margariinia
2,5dl sokeria (1dl)
2 kananmunaa
3dl erikoisvehnäjauhoja
3dl grahamvehnäjauhoja (laitoin sen 3dl tavallista vehnäjauhoa)
1tl soodaa tai 2tl leivinjauhetta (leivinjauhe)
(50g valkoistasuklaata)

Täyte
7-8dl sokeroituja lakkoja (lakkahilloa ja lakkoja)
1,5prk kermaviiliä (1prk)
100g valkoista suklaata (fazerin leivonta)
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria (vanilliinisokeria)

Koristeluun
4dl lakkoja
50g valkoista suklaata

Vaahdota sokeri ja rasva. Sekoita joukkoo kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos lastan avulla vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piirakkapohjaa 200asteisessa uunissa noin 13minuuttia. Levitä lakat tasaisesti esipaistetulle pohjalle. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista vielä noin 15minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Lisää koristeeksi lakkoja ja sulatettua valkosuklaata.

Itse tosin en esipaistanut pohjaa vaan laitoin hillon ja lakat sekä muun täytteen pohjan päälle ja paistoin sellaisenan n.30minuuttia.

Oli siis tosiaan erittäin hyvää vaikkakin makeaa, mutta mun mielestä piirakoiden ja muiden kuuluukin olla makeita, ettei niitä tosiaan tarvitse syödä montaa palaa vaan se yksi pieni riittää! :)

2031290.jpg

Kuva on erittäin huono kun vietiin piiras Tonin vanhempien luo pyhäinpäivän kahville ja kamera unohtuo kotiin, joten pimeällä ja kännykällä otettu kuva ei oikein onnistunut kuten piti! ;)