Kokeilin Nopeat ja näppärät- kirjan ohjetta:

Riisiä ja herneitä:
1rkl oliiviöljyä
4rkl voita (korvasin oliiviöljyllä)
55g pekonia (laitoin light kinkkua)
1 pieni pilkottu sipuli
1,4l kuumaa kanalientä
225g herneitä
200g risottoriisiä (laitoin basmatiriiriä)
3rkl hienonnettua persiljaa
55g parmesaania (korvasin Polar 5%)
Pippuria

Kuumenna öljy ja puolet voista isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää pekoni (meillä siis kinkku) ja sipuli kattilaan ja kuullota silloin tällöin sekoittaen 5minuuttia tai kunnes sipuli on läpikuultavaa mutta ei ruskistunut.
Lisää liemi kattilaan (itse lisäsin n.1,2l vettä ja kanaliemikuution, toimi hyvin) ja kiehauta keskilämmöllä. Sekoita joukkoon riisi ja mausta pippurilla maun mukaan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua ajoittain sekoittaen noin 20-30 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää.
Lisää hienonnettu persilja ja herneet ja kypsennä 8minuuttia tai kunnes herneet ovat lämmenneet kunnolla. Sekoita joukkoon loppu voi (eli en sekoittanut :)) ja parmesaniraaste (eli Polar 5%).
Siirrä risotto isoon, lämmitettyyn astiaan ja tarjoile saman tien pippurin kanssa.

913572.jpg

Hyvää oli myös tällä meidän versiolla, mutta varmasti on hyvää myös alkuperäisellä ohjeella (mikäli pitää pekonista).