Saimme päivän vapaata lapsenhoidosta ja päätimme tehdä jotain oikein herkkuruokaa, tälläistä sitten syntyi!

Naudan ulkofileepihvit:

Marinadi:
Oliiviöljyä
Soijaa
Valkosipulia
Mustapippuria
Suolaa
Grillausmaustetta
Basilikaa

Haudutukseen:
Oliiviöljyä
Punaviiniä
Paistettua sipulia

Nuiji pihvit ja marinoi niitä muutamia tunteja jääkaapissa. Laita haude padassa levylle ja levy ykköselle. Paista pihvit noin 3minuuttia puoleltaan ja lisää ne hauteen joukkoon. Pistä kansi padan päälle ja anna hautua noin 30minuuttia.


Hasselbackan perunat:
4-5 perunaa
2rkl öljyä
0,5tl suolaa
valkopippuria
2-3tl korppujauhetta
1dl juustoraastetta

Kuori ja huuhtele perunat. Laikkaa perunoihin viiltoja vieri viereen, jätä alaosa ehjäksi. Laita perunat pellille tai vuokaan ehjä pinta alaspäin. Sivele perunat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet sekä korppujauho. Kypsennä uunissa 200asteessa noin 50-60 minuuttia. Ripottele juustoraastetta perunoille kypsennyksen lopussa niin että juusto ehtii sulaa.

757213.jpg

Yrttivoi oli tehty jo muutama päivä aiemmin, jotta maku tasaantuisi:
Margariinia
Valkosipulia
Aromisuolaa
Basilikaa
Oreganoa
Mustapippuria

Lisukkeena tarjolla oli parsakaali-kukkakaali-porkkana seosta.