Vuosi sitten jouluaattona PikkuÄijä antoi meille joululahjan; ensimmäisen tuntuvan potkun masuasukkina... tänä jouluna hän jo mennä töheltää niin ettei perässä meinaa pysyä, hän istuu, ryömii lujaa, konttaa sellaisella konttaus-karhunkävely-tekniikalla ja yrittää nousta joka paikkaan seisomaan... tänä jouluna meidän perheessä on leivottu, laitettu joulua oikein ahkerasti, tuotu oikea joulukuusi sisään ja oltu saamatta siitä mitään allergisia juttuja, maisteltu viiniä hyvässä seurassa, syöty juustoja (vuosi sitten kun en näistä herkuista paljon kostunut).

Meidän perheessä on opeteltu pipareiden valmistusta, ja pikeerin pusrsottamista, käyty kuusen alla tutkimassa ja heiluteltu kuusen oksilla roikkuvia palloja... on myös tuskailtu isän iltavuoroja ja 11 päivän työrupeamaa sopivasti joulunalusviikoilla sekä podettu hienoista joulustressiä, joka hiipii minun mieleeni joka vuosi, on tehty viemisiä ja saatu muutamia ihania asioita tuomisiki.

Meidän perheessä on tänä vuonna ihmatelty lasten huimaa kasvua ja ihasteltu näiden samaisten menoa ja meininkiä. Meillä on nautittu perheestä ja hyvästä seurasta. On iloittu ystävien puolesta, sekä asuntojuttuja, että vauvauutisia on kuulunut. Mukaan mahtuu myös muutamia mieltä painavia asioita, on ihmisiä ja asioita joita ei aina ymmärrä ja toisaalta on läheisiä, jotka kärsivät, mutta nyt nämäkin ikävämmät asiat saavat väistyä mielestä jouluaaton tieltä.

Maanantaina laitoin joulukuusen, illalla poikien nukkuessa ja miehen ollessa töissä, tein sen salaa ja aivan yksin, vielä tämän kerran. Se on ollut minulle traditio pienestä tytöstä lähtien, se on se minun joulun tuojani, asia jonka haluan hoitaa (kaikkien niiden itse tehtyjen pikkulahjojen lisäksi)... nyt minulla on vuosi aikaa totutella siihen, että "joudun" siirtämään tämän kunnian jälkipolvelleni, mielelläni sen teen, mutta jää minulle mieleen pieni haikeus asiasta... toisaalta tästä lähtien saan tehdä sen poikieni kanssa yhdessä, kahden ihanan miehenalun äitinä.

Mutta nyt meillä rauhoitutaan jouluun ja uuden vuoden odotukseen!

Rauhaisaa Joulua Kaikille & Onnea Vuodelle 2011!