Tein isänpäiväksi myös kakun, jonka ohjeen löysin Fazerin lehdestä.

Pohja
130g rouhittuja digestive-keksejä
15g kaakaojauhetta
15g sokeria
50g voita
150g pakastevadelmia

Sekoita keksit, kaakaojauhe, sokeri ja sulatettu voi keskenään ja painele 25cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohjalle (itse tein n.22cm pohjalle). Laita vadelmat keksipohjan päälle. Lisää mousse vadelmien päälle ja laita vuoka pakastimeen. Anna jäätyä yön yli. Lisää kuorrute.

Mousse
2kpl liivatelehtiä
160g tummaa suklaata
300g kuohukermaa
1 kananmuna
1rkl konjakkia (laitoin gallianoa)

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lämmitä kananmuna kulhossa vehsihauteessa ja sulata liivate joukkoon. Sekoita suklaa ja konjakki kananmunan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Kuorrutus
200g kermaa
200g Fazerin 70% Premium-suklaata
10g voita

Paloittele suklaa ja voi ja sekoita ne kiehautetun kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ota kakku pakastimesta ja anna olla hetki huoneenlämmössä, ennen kuin irroitat renkaan kakun ympäriltä. Levitä kuorrutus kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Nosta tarjoilualustalle ja anna sulaa huoneen lämmössä tai jääkaapissa. Koristele tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.

2072718.jpg

Mulla ei ollut saatavilla tuoreita marjoja, joten hyytelöin pakasetut vadelmat ja tein isäksi marmoroituja suklaasydämiä!