Siivouksen lomassa sain myös pyöräytettyä grahamsämpylöitä. Ohje on Myllyn Parhaan ja osoittautui oikein käyttökelpoiseksi.

5dl vettä tai maitoa (käytin maitoa)
50g hiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia
4dl graham täysjyvävehnäjauhoja
7-8dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä tai voisulaa (käytin sulatettua margariinia)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225- asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.


1884731.jpg