Hyvin hyvin pienimuotoiset tupaantuliaisetkin ehdittiin joulun alla järjestämään.

Tarjolla oli

Jauhelihakolmioita:
Voitaikinaa
Sisällä:
Paistettua jauhelihaa
Sipulia
Mausteita (en enää valitettavasti muista mitä kaikkea laitoin)
1194307.jpg

Suklainen cassismoussekakku (ohje joulukuun Pirkasta):
POHJA oli erilainen kuin ohjeessa oikeasti olo. Tein siis jälleen keksipohjan Gluteenittomista joulupipareista.
CASSISMOUSSE:
3 liivatelehteä
220g (n.4dl) mustaherukoita
1dl sokeria
2dl vispikermaa (laitoin 2,5dl Flora vispiä)
3rkl mustaherukkamehua
SUKLAAMOUSSA:
2 liivatelehteä (laitoin 3 varmuuden vuoksi)
150g tummaa suklaata
2dl vispikermaa (laitoin 2,5dl Flora vispiä)
2rkl sokeria
1tl vaniliinisokeria
3rkl konjakkia (korvasin vedellä)

Tee pohja irtopohjavuokaan, ohjeessa halkaisijaltaan 24cm, itse käytin 26cm:stä.
Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa.
Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri.
Vatkaa molempien moussejen kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna herukkamehu ja liota liivatteet (3kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.
Kuumenna vesi ja liota toiset liivatteet (minun tapauksessani 3kpl) siihen ja kaada seos nauhana sekoittaen suklaa-kermaseokseen.
Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan (minun tapauksessa keksipohjan) päälle. Näin ne "marmoroituvat" keskenään. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Itse en marmoroinut tätä ihan noin kuin ohjeessa luki vaan halusin jättää päälle suklaisemman kerroksen... sisältä kakkua kuitenkin hieman marmoroin. :)
1194305.jpg

Pipareita
1194328.jpg

Vanilja-luumutorttuja (tämäkin on mukaeltu versio Pirkan ohjeesta):
Tavallista voitaikinaa
Luumumarmeladia
Sunnuntain vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta
1194347.jpg