Samaan lounas pläjäykseen tein sitten supermakeaa vaahtokaramellijäätelöä. Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta Suklaaherkut, minä muuntelin sitä hieman niin, että sain tehtyä kaapista löytyneistä aineista.

95g mustikkaista valkosuklaata
150g vaahtokarkkeja (pehmixiä)
1,5dl maitoa
3dl kuohukermaa

1. Pane suklaa ja vaahtokaramellit kattilaan ja kaada sekaan maito. Sulata hyvin pienellä lämmöllä. Nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kokonaan.
2. Vatkaa kerma sakeaksi ja kääntele se sitten metallilusikalla kylmän suklaan sekaan. Kaada vuokaan (450g) ja pakasta kiinteäksi vähintään 2tuntia (seos säilyy pakastimessa kuukauden). Tarjoile tuoreiden hedelmien kera.

Oli kyllä niin makeaa, että hyvä että saatiin annokset syötyä... hyvää tämä kyllä kuitenkin oli, tumma suklaa(kuten alkuperäisessä ohjeessa oli) olisi ehkä ollut kuitenkin parempi kun tuo valkoinen suklaa tuppaa aina kuitenkin olemaan makeampaa. Nyt tätä löytyy meidän pakkasesta vielä jongin verran kun ohjeesta tulee neljälle... saa nähdä syödäänkö sitä koskaan loppuun asti!

1056959.jpg