Noniin, nyt on sitäkin kokeiltu... tässä on siis kyseessä mun ihka ensimmäinen kinuskikakku ja oli se kuulemma ollut oikein hyvääkin, itsehän en tätä kakkua maistamaan päässyt... onneksi! :)

Pohja:
6 kananmunaa
3dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään. Laita kuivat aineet sekaisin ja kaikki nämä kananmuna-sokeri vaahdon sekaan. Paista 175asteisessa uunissa, e nyt laita tähän mitään aikaa sillä meidän uuni on edelleen niin huono, että siellä saa pitää kaikkea ja kauan... itse kokeilen aina tikulla kakkujan valmiuden, eli kun tikkuun ei jää taikinaa on pohja valmis.

Täyte:
1prk Sunnuntain tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta (kuningatar)
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon muut aineet. Tästä täytteestä riittää juuri tämän kokoiseen kakkuun kahteen väliin täytettä.
Lisäksi laitoin molempiin väleihin Marianne crushia.

Kinuski:
(ohjeen löysin Ullanunelmasta )
2dl kermaa
1,5dl fariinisokeria
1rkl voita
1rkl vaniljasokeria

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10-15min. kunnes seos sakenee. Jos pisaran tiputtaa kakun pinnalle ja se jähmettyy, seos on valmis. Lisää sitten voi ja vaniljasokeri.

Ja reunoille laitoin kermaa sekä hasselpähkinärouhetta.
Päällä olevat purotukset meni niin ja näin... totesin vaan että siinäkin asiassa tarvitsen harjoitusta ja paljon. Marsipaani koristeen olinkin tehnyt jo edellisenä päivänä.

801885.jpg