Voih, kun nyt saa tuota varhaiskaalia ja siitä tulee NIIN hyvää laatikkoa, että olimme tätä himoinneet jo viikon verran kun sitten sunnuntaina oli aikaa ja intoa tehdä.

n.1,5kg kaalia
400g jauhelihaa (10%)
2 sipulia
n.1,5dl riisiä
n.2rkl siirappia
soijaa
lihaliemikuutio
Fondi-kuutio
n.8dl kevytmaitoa

Suikaloi ja höyrytä kaali kokoon pienessä määrässä vettä. Hienonna sipuli ja paista se jauhelihan kanssa. Lisää mausteet jauhelihan sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos voideltuun vuokaan. Kypsennä 150asteisessa uunissa useampi tunti, jotta laatikko muhii oikein meheväksi.

Ja tästä tulee sitten jo melkoinen määrä laatikkoa, mutta on se kyllä hyvääkin... toimii erinomaisesti myös seuraavana päivänä pannulla paistettuna. Ja lisänä tähän kuuluu puolukkahillo!

801882.jpg