Rouheinen pannuleipä (ohje Sunnuntai-jauhopussista)

5dl vettä
3dl kaurahiutaleita
1pussi kuivahiivaa
1,5tl suolaa
1rkl sokeria tai siirappia (jätimme pois)
0,5dl juoksevaa margariinia
8dl rouheisia sämpyläjauhoja

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kaurahoutaleet, joiden sekaan kuivahiiva on sekoitettu.
2. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen margariini ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
3. Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita (meiltä jäi ne pois). Leikkaa levy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä kevyesti painaen neliöiksi, ei kuitenkaan pohjaan asti.
4. Paista 225asteessa uunin keskitasossa noin 20minuuttia.

777485.jpg

Lisäksi teimme taas kinkku-couscous-salaattia, tällä kertaa vain oikein herkkuaineista.

Kinkkusuikaleita (light)
Couscousia
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua
Paprikaa (punaista & keltaista)
Herkkukurkkuja
Oliiveja
Aurinkokuivattua tomaattia
Sipulia

777486.jpg