Vietimme lauantai-iltaa naisporukalla anoppilassa ja ruokia oli jos jongin laisia. Syötiin Moussakaa, täytettyjä tomaatteja, lohikiusausta, kreikkalaista salaattia jne jne... ihania oli kaikki ruuat. Itse olin väsännyt juhlia varten suklaakakun, jonka ohjeen löysin Heli Bergiuksen kirjasta Yhtä juhlaa.

Klassikko-suklaakakku:

200g taloussuklaata
200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Laita suklaa ja voi paksupohjaiseen kattilaan ja kattila miedolle lämmölle. Kun suklaa on sulanut ja tuloksena on juokseva seos, nosta kattila lämmöltä ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jouhojen joukkoon.
Yhdistä suklaaseos ja munavaahto, lisää sitten jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 225asteessa noin 15 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän raa'aksi. Jäähdytä kakku vuuassaan ja tarjoa kylmänä kermavaahdon ja esim. tuoreiden mansikoiden kanssa.

737379.jpg

Kakku jäi yllättävän löysäksi vaikka tein kaiken juuri ohjeen mukaan ja anoppini uunikin on aivan uusi ja luulisi sen siitä syystä olevan myös ihan tehokas. Anoppi teki sitten kaikille kuvan mukaiset annokset ja vaahto on Flora vanillaa. Kakku on kyllä oikeasti TAIVAALLISEN HYVÄÄ! :)